We Beat The Mountain Day 2013

Gedurende een zonovergoten dag op het Summer Village terrein van de TU Delft zijn sprekers en toehoorders uit de wetenschap, overheid, non for profit en het bedrijfsleven de dialoog aangegaan over het verslaan van de wereldwijde afvalberg. Een korte impressie van de We Beat The Mountain Day 2013 editie kun je hieronder bekijken.

We Beat The Mountain Day 2012

De We Beat The Mountain Day vond in 2012 plaats in Breda en Utrecht, o.a. in samenwerking met BNR Nieuwsradio. BNR’s Friday Move, met Wilfred Genee, werd “LIVE” uitgezonden vanuit het Griftpark te Utrecht. De dag stond in het teken van het vergroten van het bewustzijn van de waarde van afval door te laten zien wat je op een positieve manier allemaal kunt met afval.

Een deskundige jury koos, samen met het publiek, de winnaar van de Design Contest voor functionele producten van gerecycled materiaal. Deze Design Contest werd ondersteund door Blue Ribbon. Andere onderdelen waren een bruisende markt met aanbieders van kunst, design en gerecyclede producten, een kledingruilbeurs, een modeshow en het Repair café, waarbij de meest uiteenlopende kapotte goederen werden gerepareerd.

We Beat The Mountain Day 2011

In 2011 is tijdens de We Beat The Mountain Day in Utrecht een Guiness World of Records poging geslaagd door het bouwen van het grootste kunstwerk van afval ter wereld. Dankzij de steun en het enthousiasme van organisaties zoals Microsoft, RTLZ, Seats2Meet en BlueRibbon en inwoners van Utrecht werd het een bijzondere dag die als een hoogtepunt van de wereldwijde beweging mag gelden.